Роналдо се завърна с гол, но "Арсенал" удари по мечтите на "Манчестър Юнайтед" за топ 4

"Артилеристите" постигнаха нова ключова победа

23.04.2022 | 17:17 Редактор: Искра Ангелова

"Арсенал" удари "Манчестър Юнайтед" с 3:1 в първия мач от 34-ия кръг на Висшата лига, за да постигне нова значима победа през седмицата.

Двубоят в Северен Лондон бе много атрактивен и изпълнен с положения. Хората на Микел Артета имаха трудности в зрелищния мач, въпреки че откриха още в началото, а след това и удвоиха преднината си.

Кристиано Роналдо върна един почти веднага, за да остави "червените дяволи" в мача, а след паузата Бруно Фернандеш пропусна дузпа. Гостите удариха и 2 греди, имаха и други положения, които изпуснаха и могат да съжаляват, че останаха с празни ръце. Страхотен гол на Гранит Джака подпечата успеха за домакините.

Така "артилеристите" увеличиха шансовете си за място в Топ 4, като вече има 60 точки и дръпнаха с 3 пред "Тотнъм" преди мача на "шпорите". "Юнайтед" отново разочарова и остава с 54.

За домакините нямаше изненади в състава, като Еди Нкетиа запази мястото си. Роналдо се завърна за "червените дяволи", а Хари Магуайър бе на пейката, като Виктор Линдельоф и Рафаел Варан оформиха тандема в центъра на отбраната.

Тази промяна обаче не помогна на гостите, които получиха го още в 3-ата минута.

Гостите не изчистиха  добре една топка, която стигна до Сака, неговият удар към далечния ъгъл бе спасен от Сака, но Нуно Тавареш реагира най-бързо за добавката.

Гостите реагираха добре и Антъни Еланга се измъкна на добра позиция, но не успя да преодолее Рамсдейл. След това Мактомини пропусна да засече както трябва. Малко след това Фернандеш излезе на чиста позиция, но Габриел блокира и топката мина на сантиметри от вратата.

Двубоят бе много интересен, а гостите определено бяха опасни. Роналдо изведе Еланга, но Рамсдейл внимаваше и спаси, хвърляйки се в краката му. В 23-ата минута Диого Далот удари гредата с хубав изстрел и домакините отново оцеляха.

Последва пропуск на Еди Нкетиа, който сам срещу Де Хеа не успя да го преодолее. Малко след това обаче, младокът се разписа след комбинация между Сака и Йодегор. ВАР обаче прегледа положението и отмени гола заради засада. Само че преразглеждането продължи за възможна дузпа от Телеш срещу Сака и тя наистина бе отсъдена. Сака бе категоричен за 2:0.

Гостите обаче бързо се върнаха в мача. Матич даде хубав пас към Роналдо, който останал сам на далечната греда не пропусна и вкара своя гол №100 във Висшата лига. Малко преди паузата Тавареш не успя да направи нова добавка след ново избиване на Де Хеа.

След паузата мачът остана крайно интересен и гостите получиха дузпа. Тавареш бе грешникът при един корнер, при който игра с ръка. Фернандеш обаче стреля в гредата и закопа гостите. Това бе наистина ключов момент.

Последва отменен гол на Роналдо за засада, а домакините определено изглеждаха притеснени. Далот отново нямаше късмет, след като удари отново гредата.

След тези добри моменти и направените пропуски, сякаш логично "Арсенал" си подпечата успеха. В 70-ата минута гостите не успяха да се справят добре пред своята врата, топката стигна до Гранит Джака, който без особена подготовка, стреля отлично с левия крак и забоде топката в мрежата!

Това до голяма степен уби интригата и в оставащото време не се случи нещо особено, като Арсенал спокойно затвори мача и постигна важната победа, но не и без известен късмет предвид положенията на съперника. Юнайтед пък сякаш загуби окончателно шансове за място в четворката.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК